ROTTERDAM - Verwacht operawandelingen langs de Rotte en door tuinen in de binnenstad, open air voorstellingen in sloopstraten en op stadspleinen, en verrassende dates in Theater Rotterdam (Schouwburg). Grote voorstellingen op kleine schaal, kleine voorstellingen in een grote zaal. Alle voorstellingen tijdens Operadagen Rotterdam 2020 zijn veilig te bezoeken, volledig volgens RIVM-protocol en afgestemd op Rotterdamse maatregelen.

Artistiek directeur Guy Coolen:
"Operadagen Rotterdam staat bekend om zijn verrassende programmering met vele unieke locaties. Dat is deze editie niet anders, het wordt kleinschaliger maar even bijzonder. Een staalkaart waar wij voor staan: jong talent, internationale toppers en de stad Rotterdam als podium. Met dit Corona-proof festival willen we ook laten zien dat de culturele wereld veerkrachtig is. We komen op voor onze makers door hen alsnog een podium te bieden. We voelen bovendien zeer sterk dat het live meemaken van cultuur simpelweg nodig is."

Van 25 t/m 27 september 2020 zijn 22 eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende opera- en muziektheaterproducties te zien in de theaters en buiten in de open lucht, met Theater Rotterdam (Schouwburg) als vertrekpunt.

Het volledige programma staat nu online via www.operadagenrotterdam.nl

De kaartverkoop is per direct gestart!