ROTTERDAM - De vijftiende editie van Operadagen Rotterdam vond dit weekend alsnog plaats nadat het festival afgelopen mei werd afgelast wegens corona. Bezoekers konden genieten van 22 producties en 35 voorstellingen. Met als hoogtepunten de uitverkochte reeks van operawandeling Signaal bij de Rotte en de 100% Rotterdamse sloopstraat-musical Slopera. Ook de volledige zaterdagavond met verrassende routes in Theater Rotterdam i.s.m. Rotterdam Pride en WORM verkocht uit.

Artistiek directeur Guy Coolen:

"Dit weekend heeft onze stoutste dromen overtroffen. Stralende artiesten die eindelijk terug de warmte van ons trouwe publiek konden voelen. En een publiek dat weer kon genieten van een grote diversiteit aan talentvolle makers, op bijzondere locaties in de stad. Bijna was ik vergeten wat een kick live podiumkunsten geeft."

Het festival kon alsnog in september plaatsvinden mede dankzij donaties; ruim 400 kaartkopers steunden Operadagen Rotterdam afgelopen voorjaar nadat het festival werd geannuleerd. Alle voorstellingen tijdens het weekend waren veilig te bezoeken, volledig volgens RIVM-protocol en afgestemd op 1,5 meter-maatregelen.

De volgende editie van Operadagen Rotterdam vindt plaats in mei 2021.