ROTTERDAM - Na al 11 van de 14 wijken in Rotterdam bezocht te hebben, maakt de Rotterdamse Wijken Show zich op voor de laatste drie wijken. Op 18 en 19 maart zal de show achtereenvolgens in Rozenburg, IJsselmonde en Prins Alexander te zien zijn. Komend weekend is dus de laatste kans om dit muzikale spektakel mee te maken. Ben jij er ook bij?

Laatste drie wijken

De inwoners van de laatste drie wijken hebben er even op moeten wachten, maar het is zover! De Rotterdamse Wijken Show zal aanstaande vrijdag te zien zijn in Rozenburg. Op zaterdag reist de muzikale karavaan eerst naar IJsselmonde om de tour later op de dag feestelijk af te sluiten in Prins Alexander.

Pop-coverband, spoken word en zang

In het laatste weekend zal de Rotterdamse bezetting net als bij de eerdere shows weer versterkt worden met lokale artiesten uit de wijken. Zo zal de pop-coverband Mari & the Mojo’s vrijdag in Rozenburg optreden. Hun setlist golft van vrolijke naar gevoelige liedjes en samen met de ontwapenende lach van Mari is deze band al sinds 2015 een streekproduct om van te smullen!

Op zaterdag beklimt onder andere Jay Clyne uit IJsselmonde het podium. Deze geboren Rotterdammer is niet altijd een prater geweest, maar uitte zijn gevoel wel op papier. Al snel ruilde hij zijn pen in voor een microfoon en nu is hij een volwaardig spoken word artiest. Het afsluitende feest in Prins Alexander wordt compleet gemaakt met het optreden van pop- en rockkoor 7th Street. Zij kijken er ontzettend naar uit om na 2 jaar stilzitten door corona weer het podium op te gaan!

Data & locaties

Komend weekend is de Rotterdamse Wijken Show bij te wonen in Rozenburg (vrijdag 15 maart, 16:00 uur, Molen De Hoop), IJsselmonde (zaterdag 26 maart, 12:00 uur, Winkelcentrum Beverwaard) en Prins Alexander (zaterdag 26 maart, 15:00 uur, Winkelcentrum Lage Land). De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken.

Na aankomend weekend is de Rotterdamse Wijken Show ten einde, maar Maak Mee In Je Wijk gaat verder! Zo zorgen we ervoor dat jij als Rotterdammer weer in de buurt kunt genieten van feestelijke optredens, mee kunt doen aan een talentenjacht en naar een voorstelling of workshop kunt. Oftewel, een herstart van de cultuur in de diverse wijken van Rotterdam! Alle activiteiten kun je terugvinden via www.maakmeeinjewijk.nl