ROTTERDAM - De hele maand december speelt bij Theater Walhalla traditiegetrouw een theatergezelschap Rotterdam plat. Dit jaar brengt danscollectief 155 (eenvijfvijf) een ode aan stuntmensen. Op donderdag 7 december gaat de voorstelling in première.

FYSIEKE GRENZEN


In JOHNNY stretchen de jongens van 155 de fysieke grenzen maximaal uit. Uitputtende scènes met vallen, springen, pijn lijden óf met benen in hun nek (maar tegelijkertijd in de split) van de trapleuning glijden. Wanneer wordt een lichaam humoristisch?

Naast alle trucs, stunts en lol wordt ook onderzocht wat de tragische kanten zijn van fysieke komedianten: de pijn, het slachtofferschap, de eindeloze training en de angst. Wanneer is iets physical comedy en wanneer wordt het physical tragedy?

STUNTMANNEN

JOHNNY gaat over stuntmannen en werpt zo een licht op de onzichtbare helden & heldinnen achter de schermen, die anderen in de schijnwerpers laten staan. Hun ongeziene inspanningen vormen de essentie van 155's kerstverhaal.

JOHNNY


Met de naam JOHNNY kun je alle kanten op, zo rijmt het goed: Johnny, Donny, Tonny. Dit past goed in het concept van stunt doubles, als in: (slechte) kopieën van elkaar zijn. Dit is hoe het dans- en theatercollectief hun producties altijd begint: met lachen en grappen maken. 'Als we er zelf niet om moeten lachen, doen we er niks mee'.