ROTTERDAM - Kaarten voor haar eerste internationale project in samenwerking met Royal Court Theatre (Londen) en andere voorstellingen van Operadagen Rotterdam 2020 per direct te koop.

Het nieuwe Engelstalige liedprogramma The Song Project van multitalent Wende gaat in Nederland in première tijdens Operadagen Rotterdam 2020. Wende werkt sinds de zomer van 2018 aan The Song Project op uitnodiging van het gerenommeerde Royal Court Theatre. De voorstelling is tijdens het festival in een intieme setting in LantarenVenster te zien. Kaarten van The Song Project op 21, 22 en 23 mei en andere voorstellingen van Operadagen Rotterdam 2020 zijn per direct te koop via operadagenrotterdam.nl.

The Song Project Some things can only be sung
Royal Court Theatre
staat al decennialang aan het beginpunt van de carrières van wereldberoemde (theater)schrijvers, onder wie Sarah Kane en Samuel Beckett. Samen met een volledig vrouwelijk artistiek team onderzoekt Wende in The Song Project de vraag: wat betekent het om vandaag de dag vrouw te zijn en wat wordt er van generatie op generatie doorgeven? The Song Project is vanaf 7 mei twee weken lang in Royal Court Theatre in Londen te zien. Direct aansluitend speelt Wende de voorstelling tijdens Operadagen Rotterdam 2020.

Dicht op de huid
Wende voert The Song Project bij de Operadagen uit in een kleine zaal, dicht op de huid van het publiek. Tijdens Operadagen Rotterdam 2020 kiest zij voor LantarenVenster, met een capaciteit van 275 mensen. Wende over The Song Project: 'Dit is echt mijn droom sinds ik ben afgestudeerd: het maken van een voorstelling in het buitenland. Naar Londen gaan en in zo een prachtig theater een ontmoeting aangaan met andere interessante kunstenaars. Samen iets maken wat precies klopt.'

Wende en Operadagen Rotterdam
Wende en Operadagen Rotterdam 2020 hebben een sterke band. Wende heeft een nauwe werkrelatie met artistiek directeur Guy Coolen, die adviseerde in de totstandkoming van de veel bejubelde laatste voorstelling Mens. In 2018 ontving zij de Operadagen Award voor haar verdiensten in de wereld van opera en muziektheater.

Artistiek team
The Song Project is een concept van theaterontwerper Chloe Lamford en Wende. Co-creators zijn Chloe Lamford, Wende, componist Isobel Waller-Bridge en choreograaf Imogen Knight. Teksten zijn van EV Crowe, Sabrina Mahfouz, Somalia Seaton, Stef Smith en Debris Stevenson.

Andere hoogtepunten in de verkoop
Eén van de andere hoogtepunten van Operadagen Rotterdam 2020 is de Nederlandse première van prisoner of the state (za 30 mei, de Doelen). De beroemde New Yorkse componist David Lang werkt meer dan tien jaar aan de productie, geïnspireerd op het libretto van Fidelio, Beethovens enige opera. Liefhebbers van Mozart en Da Ponte kunnen hun hart ophalen met de Mozart-Da Ponte Trilogie (za 23 en zo 24 mei, Theater Rotterdam Witte de With). De jonge Vlaamse regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour werpen een frisse en humoristische blik op het werk van de twee klassieke operagrootheden: Don Juan, Così en Le Nozze. Ook per direct te koop: Musik für das Ende (ma 25 mei, Theater Rotterdam Schouwburg), het onbetwiste meesterwerk van Claude Vivier, A midsummer night's dream (za 23 mei, Theater Rotterdam Schouwburg), het debuut van Ola Mafaalanu als operaregisseur, uitgevoerd door Opera Zuid, en Usher (wo 27 mei, Theater Rotterdam Schouwburg), de horroropera van Debussy, uitgevoerd door Opera Vlaanderen.

Operadagen Rotterdam 2020
Van 21 tot en met 26 mei 2020 is de vijftiende editie van Operadagen Rotterdam. Tijdens het internationaal geroemde operafestival gaan (nieuwe) makers en publiek op avontuur met nieuwe vormen van opera. Het festival vindt plaats in Theater Rotterdam, Nieuwe Luxor en De Doelen, en op onverwachte locaties in de stad.