NEDERLAND - Sta je al in de startblokken om die piste af te dalen en vervolgens heerlijk na te genieten in de après-ski? Je bent niet de enige! Maar wat is eigenlijk dé favoriete wintersportbestemming onder Nederlanders? Dat is Winterberg! Het Oostenrijkse Ischgl, met ruim 200 kilometer aan skipistes, volgt op de tweede plek. Dit komt naar voren uit een analyse van Seeders.


De online marketing agency vergeleek de zoektermen van populaire wintersportgebieden onder Nederlanders en maakte op basis hiervan een ranglijst. Oostenrijk is, met acht bestemmingen bij de eerste tien, het favoriete wintersportland van Nederlanders. Toch staat het Duitse Winterberg, vooral populair voor een dag of een weekend wintersport, bovenaan de ranglijst.

Zwitserland en Frankrijk

Net buiten de top-10, op de elfde plek, is het eerste Franse skigebied terug te vinden: Alpe d'Huez - Grand Domaine, gevolgd door Les Sybelles op plek twaalf. Opvallend is dat de eerste Zwitserse bestemming, Sankt Moritz, pas terug te vinden is op de 25ste plaats. Na Sankt Moritz is Laax Films Falera de meest gezochte wintersportbestemming in Zwitserland.

Boven de poolcirkel

Naast de traditionele wintersportlanden worden ook landen gezocht waar je minder vaak over hoort. Zo staat het Tsjechische skigebied Spindleruv Mlyn, vlakbij de Poolse grens, op de 39ste plaats in de top-50 van meest populaire skigebieden. Net buiten de top-50 staat de Sierra Nevada in Spanje. Levi in Fins Lapland, gelegen boven de poolcirkel, is terug te vinden op plek 61. Hier is niet alleen een skigebied, maar kun je bijvoorbeeld ook het noorderlicht spotten.

Benieuwd waar jouw favoriete wintersportbestemming op de ranglijst staat? Kijk dan hier voor de hele ranglijst.