ROTTERDAM -Excelsior heeft na elf duels zonder zege weer eens de volle buit gepakt door met ruime cijfers af te rekenen met FC Volendam, dat de laatste weken juist weer wat beter op dreef leek. In Rotterdam versloeg de nummer zestien de nummer voorlaatst met liefst 4-0.

FC Volendam, dat vijf punten had gepakt in drie wedstrijden, werd voor de rust volledig weggespeeld. Na een schot op de lat van Sanches Fernandes en gemiste kansen van Lamprou, Zagre, Baas en Parrott werd het door een uithaal van Duijvestijn kort voor rust 1-0. Twee minuten later verdubbelde Lamprou die score uit een hoekschop.

Het wervelende optreden van de Kralingers kreeg na rust een vervolg en FC Volendam, dat al snel in de wedstrijd Robert Mühren zag uitvallen met een blessure, bleek onmachtig. Parrott maakte er uit een counter 3-0 van en na een knappe actie en pass van Goudmijn schoot Lamprou op aangeven van Benita van dichtbij raak.