HEERENVEEN - Het hebben van een motorboot brengt niet alleen plezier en avontuur met zich mee, maar ook verantwoordelijkheid. Een van de belangrijkste aspecten van die verantwoordelijkheid is ervoor zorgen dat je boot goed verzekerd is. Hier zijn 7 waardevolle tips om je op weg te helpen met het verzekeren van je boot.

1. Controleer de verplichte verzekeringen

In Nederland is het verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) te hebben voor motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/u of langer zijn dan 15 meter. Zorg ervoor dat je voldoet aan deze verplichting en dat je verzekering voldoende dekking biedt voor jouw boot en vaargebied.

2. Kies de juiste dekking

Overweeg naast de verplichte WA-verzekering ook aanvullende dekkingen zoals een Basis Casco- of Volledig Cascoverzekering. Begrijp de verschillen tussen deze dekkingen en kies degene die het beste bij jouw boot past.

3. Let op het vaargebied

Sommige verzekeraars bieden alleen dekking binnen bepaalde landen of gebieden. Controleer of je vaargebied binnen de dekking valt en of er beperkingen zijn.

4. Controleer de polisvoorwaarden

Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door om te begrijpen wat er wel en niet gedekt wordt, inclusief eventuele beperkingen en uitsluitingen.

5. Check of je inboedel al is verzekerd

Inboedel is vaak standaard gedekt onder een bootverzekering, maar controleer of de dekking voldoende is. Het opstellen van een inventarislijst kan helpen om de waarde van je inboedel te bepalen.

6. Vergelijk premies en voorwaarden

Neem de tijd om premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars te vergelijken voordat je een bootverzekering afsluit.

7. Sluit de verzekering af bij een expert in bootverzekeringen

Sluit gemakkelijk en snel je motorbootverzekering af op de website van de Bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën. Je kunt zelf kiezen of je de polis via de post wilt ontvangen of digitaal in je mailbox.

Het hebben van een goed verzekerde motorboot geeft vertrouwen en rust en zorgt ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van je tijd op het water. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan ben je goed voorbereid en kun je met een gerust hart blijven varen.

Wil je advies over welke bootverzekering het beste bij jou past? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van de BootVerzekering, zij assisteren je graag met de beste bootverzekering.

De BootVerzekering

Veenstra & de Jong Assurantiën

K.R. Poststraat 9
8441 EL Heerenveen
Bel: 0513 – 64 64 94.