ALKMAAR - AZ heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van Feyenoord gewonnen en is nu achttien duels, inclusief beker- en Europees, op rij ongeslagen. AZ's laatste nederlaag dateert alweer van 7 november in De Kuip te Rotterdam.


Feyenoord had in het AFAS-Stadion aanvankelijk licht de overhand, maar na een half uur stond het 2-0 voor AZ. Nadat Jort Hendrix eerst Dani de Wit had gevloerd en Tyrell Malacia duwde bij Yukinari Sugawara kreeg AZ twee strafschoppen. Jesper Karlsson toonde zich even zo vaak koelbloedig vanaf de stip. De 3-0 van Dani de Wit werd na interventie van de VAR afgekeurd wegens buitenspel en Bijlow voorkwam met een mooie reflex een hattrick van Karlsson.

Kort na de rust profiteerde Geertruida van gegrabbel van keeper Vindahl. Het werd rommelig, mede door het warrige fluiten van scheidsrechter Higler. Feyenoord zette aan en AZ had het lastig. Til, Trauner en Kökçü waren dicht bij de gelijkmaker. Aan het eind wist Pedersen een nog grotere zege voor AZ te voorkomen. met invaller Sowah in zijn rug onderschepte hij een voorzet van De Wit. Desalniettemin trok AZ de driepunter over de streep waardoor men de Rotterdammers tot op drie punten nadert.