ROTTERDAM - Excelsior heeft op overtuigende wijze een einde gemaakt aan een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Vrijdagavond wonnen de Kralingers in eigen huis met maar liefst 6-2 van Jong Ajax.

Het leek opnieuw een moeizame wedstrijd te worden voor de thuisploeg toen Christian Rasmussen de Ajax-beloften al na drie minuten op voorsprong bracht. Excelsior groeide echter in de wedstrijd en na een eigen doelpunt van Salah-Eddine wist ook topscorer Thijs Dallinga weer eens het net te vinden. Zijn 26e treffer van dit seizoen, en de eerste sinds half december betekende de 2-1. Daarna zat het Excelsior niet tegen. Unüvar schoot een strafschop hoog over en in de tegenaanval wist reuven Niemeijer de ruststand op 3-1 te bepalen.

Na de rust liep Excelsior verder uit via aanvoerder Redouan El Yaakoubi. Liam van Gelderen deed namens de gasten nog iets terug, maar de 27e goal van dallinga en wedrom een eigen trefer, ditmaal van raatsie, bepaalde de eindstand op 6-2.