WAALWIJK - Feyenoord heeft in een stroef duel met 0-2 van RKC Waalwijk gewonnen. De Rotterdammers houden zo zicht op Ajax en PSV.

Feyenoord domineerde vanaf het begin, had veel balbezit en vond de combinaties makkelijk in de eerste helft. Toch bleven goals uit door de vele slordigheden in het Rotterdamse aanvalsspel. RKC kwam er slechts sporadisch uit, maar had via Saïd Bakari nog de beste kans. Feyenoord kwam in de extra tijd alsnog op voorsprong via Orkun Kökçü na een misser van keeper Vaessen.

Het spelbeeld veranderde na rust niet. Feyenoord drong wel aan maar wist zich geen raad met het krachtsverschil. RKC kwam goed weg toen Guus Til de paal raakte, maar vlak voor tijd viel de beslissing alsnog toen invaller Jorrit Hendrix Feyenoord in veilige haven schoot.