NIJMEGEN - NEC en Sparta hebben zaterdag in een boeiende confrontatie in Nijmegen de punten gedeeld.

Saai was het allerminst, ook niet in de eerste helft toen beide ploegen niet scoorden, maar wel kansen kregen. Matig uitverdedigen van Sandler leverde Sparta meteen een kans op, maar Lauritsen was nog niet bij de les. Daarna werd Sparta teruggedrukt en de gasten hadden geluk met een bal op de lat na een mislukte verdedigende actie van Auassar, die even later geblesseerd zou uitvallen.

Proper had na rust moeten scoren, maar hij vond keeper Olij op zijn weg. Sparta brak vervolgens de ban. Uuit een corner kopte Verschueren hard binnen, alweer zijn zevende van het seizoen. In het resterende half uur zocht NEC naar een gat in de Sparta-defensie, en vond die met een uithaal van Marques. Met een katachtige zweefduik wist olij in de slotfase het punt te redden voor Sparta: 1-1.