ROTTERDAM - Sparta heeft na drie gelijke spelen weer eens de volle buit gepakt. De subtopper van trainer Maurice Steijn won op Het Kasteel verdiend van Go Ahead Eagles: 2-1.

Sparta kwam in eigen huis al in de vierde minuut op voorsprong. Kitolano gaf voor, Amofa miste de bal en Van Crooij tikte raak. De gasten uit Deventer roken via een kopbal van Nauber, gered door Olij, aan de gelijkmaker en claimde een strafschop na een overtreding op Adekanye, maar kreeg die, ook na VAR-beraad, niet.

Na rust bracht Stokkers Go Ahead met een geplaatst schot langszij, maar vijf minuten later leidde Sparta alweer. Lauritsen troefde Amofa af in de lucht en kopte raak. De spits had vaker kunnen scoren en ook Saito en Kitolano, die de paal raakte, waren dicht bij een Sparta-goal. Aan de verdiende zege deed het niets af.