Afscheid, U heeft afscheid genomen van een dierbare. Bijvoorbeeld uw vader, moeder, broer, zus, partner of kind. In aanloop naar de uitvaart heeft u samen met de uitvaartverzorger gewerkt aan een mooi afscheid.

Na de uitvaart
Maar hoe gaat het na de uitvaart? De aandacht uit de omgeving neemt dan vaak af. Op dat moment - of pas veel later - dringt door hoe ingrijpend het verlies kan zijn. In deze periode moet u veel regelen en organiseren.

Vragen van nabestaanden
Veel vragen kunnen u overvallen: Hoe zit het met de administratie? Wat heeft hierin prioriteit? Wie regelt de nalatenschap? Wat verandert er dan in het huishouden? Moet het ouderlijk huis worden leeggeruimd? Wanneer gaat u weer aan het werk of naar school?

Wat doen wij?
Nunazorg is uw aanspreekpunt voor alle vragen waar u tegenaan loopt. Zes tot acht weken na de uitvaart nemen wij telefonisch contact met u op en maken, indien gewenst, een persoonlijke afspraak. Voor uzelf is de zorg vrijblijvend en gratis, indien uw uitvaartondernemer bij ons is aangesloten of gaat aansluiten.

Wij bespreken met u vragen zoals:
Hoe gaat het met u?
Ervaart u voldoende steun uit uw omgeving?
Hoe kijkt u terug op de uitvaart?
Kunnen we u ergens mee helpen: op praktisch, emotioneel of levensbeschouwelijk gebied?

Nunazorg helpt, als u hier behoefte aan heeft, met het vinden van antwoorden op de vragen die spelen en houden contact met u of uw familie zo lang als u dat prettig vindt. U mag ook altijd zelf contact opnemen.

Wilt u ook hulp van Nunazorg?
Wilt u als nabestaande hulp van Nunazorg maar er is (nog) geen samenwerking met een uitvaartonderneming die hiervoor zorg draagt? In dat geval kunt u daar het beste bij uw uitvaartverzorger om vragen. Deze kan vervolgens contact met ons opnemen.